Stadslandbouw Dordrecht

Tomaten en kruiden bij Stadslandbouwkas Oude Beer

Locatie: Rijksstraatweg 108
Datum: 31-07-2016 13:00
Einddatum: 31-07-2016 17:00

Eindelijk zijn de tomaten aan het kleuren. Het heeft even geduurd, maar nu worden ze mooi rood en de smaak is heerlijk. Er staan verschillende rassen en die geven ook echt verschillend smakende tomaatjes. Een tomaten salade met verschillende soorten tomaat en kruiden vanuit de kas naar eigen smaak, dat is een heerlijke maaltijd vanavond. De kasprijzen van groenten en kruiden zijn zeer schappelijk. Kom ook plukken en neem maar een tas mee!

Er is veel gebeurd de afgelopen weken in de kas. Veel werk verzet, maar ook op de achtergrond zijn er goede ontwikkelingen en als kas kunnen we nog wel even door, ook als het aan de gemeente ligt. Lees het artikel uit AD Drechtsteden hieronder maar eens!

Het leeft volop in de kas, er staat weer veel te groeien. De kruiden doen het bijna allemaal mooi en de diversiteit wordt steeds groter, meerdere soorten die we verzamelen en weer stekken, zaaien en zo.
 

Ook het dierenleven zien we uitbreiden. Kikkers, padden, salamanders, vogeltjes en ook heel veel insecten. Het filmpje op You Tube laat een nestje van de kwikstaart zien waarbij de jongen door de ouders gevoerd worden. https://youtu.be/S9GAHsd9_5s

 

We kunnen het soms met elkaar niet aan, zoveel werk is er te doen. Daarom zoeken we nog steeds vrijwilligers die mee willen helpen in de kas. Nu in de zomerperiode is er zoveel werk te doen. 

 

Openingstijden van Stadslandbouwkas Oude Beer                     

  • woensdagmiddag van 13.00 - 17.00 uur
  • donderdagmiddag van 13.00 - 17.00 uur
  • vrijdagmiddag van 13.00 - 17.00 uur
  • zondagmiddag van 13.00 - 17.00 uur

Zelf voorzaaien en kweken van je eigen plantjes in onze kas? Geef je snel op bij Jan Ligtenberg,

telefoon 06-50475755. Lees meer.

 

Waar is de kas?

Bekijk de plattegrond van Dordrecht voor onze locatie. De stadslandbouwkas (gratis parkeren)  ligt direkt naast de autosnelweg A16 en is bereikbaar via de Rijksstraatweg 108 en de deur in de groene loods. Vervolgens helemaal doorlopen tot aan het eind van de kas. Fietsen kunnen in de kas gestald worden.

 

Vrijwilligers

Wil je als stadsboer(in) een handje helpen in de kas? Neem gerust eens contact met ons op! Natuurlijk neem je dan (gratis) groenten en kruiden uit de kas mee om er thuis mee te koken! 
Meer informatie over vrijwilligerswerk en verzekering.
 

Tweede leven

Oude bloempotjes en plastic tasjes, we geven ze allemaal weer een tweede leven. 

 

Tot ziens in de kas! Jan Ligtenberg (coördinator), 06-50475755.

 

Laatste nieuws 

 Bron: AD Drechtsteden 29-6-2016

 

 

Naar het overzicht