Stadslandbouw Dordrecht

INSPIRATIE-AVOND rond tijdelijk gebruik van gronden in Dordtse wijken

Locatie: Weizigt, Van Baerleplantsoen 30
Datum: 28-09-2015 19:00
Einddatum: 28-09-2015 22:00

Afgelopen juni/juli deed de gemeente Dordrecht een oproep aan bewoners om met initiatieven te komen voor het tijdelijk gebruik van 10 stukjes grond. Het gaat om terreinen in de wijken Stadspolders, Staart, Sterrenburg en op het Leerpark. 

Aanmelden
Initiatiefnemers kunnen hun plannen op de website van Dordtse Ruimte aanmelden. Hier zijn ook beschrijvingen en foto's van de terreinen te vinden. Al verschillenden ideeën en vragen kwamen de afgelopen weken binnen bij de gemeente.

Bijeenkomst
Op maandagavond 28 september houdt de gemeente Dordrecht een bijeenkomst over mogelijke initiatieven op de aangeboden locaties. Deze avond biedt inspiratie aan mensen die aan de slag willen op een bepaald stukje grond. Ook wie een idee heeft voor andere locaties is welkom om mee te denken.
De bijeenkomst vindt plaats in Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen 30 en begint om 19.00 uur. 

Programma
Wethouder mevrouw Rinette Reynvaan zal de bijeenkomst openen. Daarna zijn er interviews met al actieve én nieuwe initiatiefnemers. Bezoekers horen op deze manier de ervaringen en krijgen een idee van wat er al gebeurt en wat er bij het uitvoeren van een plan komt kijken. Het betekent veel plezier en soms hard werken. Het zal duidelijk worden: je doet het met elkaar. Verder is er op de avond aandacht voor rollen en verantwoordelijkheden, zowel van de initiatiefnemers als van de gemeente.

Vragen stellen
Bezoekers kunnen vragen stellen en met andere aanwezigen praten over het stuk grond waarvoor zij interesse hebben. Misschien leiden deze gesprekken wel tot goede ideeën, nieuwe contacten en helpende handen zodat er concrete initiatieven van start kunnen gaan. Ook wie niet actief mee wil doen, is welkom om bijvoorbeeld wensen of tips uit te wisselen.

Informatie
Praktische informatie over alle stukjes grond die de gemeente aanbiedt voor tijdelijk gebruik staat op de website www.dordtseruimte/aanbodgronden.
Wie vragen heeft over het aanbod of over de inspiratieavond kan bellen of mailen naar
Irma Zanders: (078) 770 48 54, ihh.zanders@dordrecht.nl. 

www.dordtseruimte.nl

    


Naar het overzicht