Stadslandbouw Dordrecht

Stadsboerderij Weizigt

Op 23 april 2011 opende de nieuwe Stadsboerderij Weizigt feestelijk haar deuren. De boerderij houdt zowel in de stal als buiten dieren zoals Schoonebeker schapen, Kune Kunevarkens, geiten, Dahomey minirund, Appaloose minipaardje, dwergezel, Lakenvelder rund, konijnen, kippen, ratjes, eenden, Mongoolse gerbil, kleurmuizen, Ronquières kalkoen, Twentse landgans, Toulonse gans.

In de knuffelweides kunnen de kinderen de dieren van dichtbij bekijken en knuffelen. Om 16.00 uur is het voedertijd voor de dieren in de stal. Onder begeleiding van de dierverzorgers, mogen de kinderen helpen de dieren te voeren. In de voederautomaten is er voor 50 cent voer te koop om de dieren ook op andere tijdstippen te voeren.

De Stadsboerderij heeft veel duurzame installaties en toepassingen, zoals een groen dak, zonnepanelen, klimaatzone, isolatieschil, houtpelletkachel, solartubes, adiabatische koeling, hergebruik van water en materialen. De Stadsboerderij mag zich hierdoor de duurzaamste Stadsboerderij van Nederland noemen.

               


Adresgegevens

Van Baerleplantsoen 30
3314 BH   Dordrecht
078-7708200

Ga naar de website
Stuur een e-mail

Contactpersonen

Saskia den Ouden
078-7704413
Stuur een e-mail