Stadslandbouw Dordrecht

TuinHier Krispijn

De buurtmoestuin bevindt zich in de binnenruimte van een blok woningen aan de Bosboom Toussaintstraat, Brederodestraat, Tesselschadestraat en Huygensstraat in de wijk Krispijn.

De ongebruikte grond van ± 130 m2  is in beheer van een timmermansbedrijf. De eigenaar van dit bedrijf heeft deze grond aan de initiatiefnemers en 5 gezinnen in bruikleen gegeven. Zo konden de nieuwbakken tuinders in oktober 2014 beginnen met het geschikt maken van de grond voor de moestuinen. De juniorbewoners helpen een handje mee en steken op deze manier al veel op van verse groenten, kruiden en fruit.

De klinkers van de vloer van voormalige opbergloods werden hergebruikt voor de paden tussen de tuintjes, struiken werden gerooid, verse tuingrond werd toegevoegd en 2 IBC’s (1 m3  vaten) werden aangesloten op de hemelwaterafvoer van het bedrijfsgebouw. Ook wordt er van tuinafval compost gemaakt en zorgen de gezinnen tijdens de vakanties voor elkaars moestuin.

De binnentuin is niet vrij toegankelijk voor belangstellenden, maar een ieder is van harte welkom (na een afspraak) om een kijkje te komen nemen. 

                                       


Adresgegevens

Brederodestraat 43
3314 ZA   Dordrecht
078-6413739

Stuur een e-mail

Contactpersonen

Timon Fieggen
078-6413739
Stuur een e-mail