Stadslandbouw Dordrecht

Willemsens Landbouw

Het landbouwbedrijf van de familie Willemsens bevindt zich aan de Dordrechtseweg in de Louisapolder. Op de akkers worden aardappelen, suikerbieten, uien, sperciebonen, tarwe, wintergerst en graszaad op een zo duurzaam (zonder inzet van insecticiden) mogelijke manier geteeld. Onze natuurlijke 'vrienden' zoals zweefvliegjes, sluipwespen, lieveheersbeestjes en nog vele andere insecten bestrijden op natuurlijke wijze de meestal voorkomende bladluizen op de gewassen. Na de oogst worden de verse producten via de regionale boerencoöperatie aan de supermarkten in Nederland geleverd. 

Naast de teelt van de gewassen op de akkers wordt er vlakbij onze boerderij in de lente ook een akkerrand (goed zichtbaar vanaf de Zanddijk) ingezaaid met een vogel- en bijvriendelijk bloemenmengsel.

Jan is één van de 5 Dordtse akkerbouwers (en tevens voorzitter) van de Agrarische Natuur Vereniging BoerEnGroen op het Eiland van Dordrecht. In de lente zaait de vereniging een grote verscheidenheid aan bloemen in de Louisapolder (in totaal zo'n 1,5 ha). Het doel van de vereniging is de biodiversiteit (flora en fauna), leefbaarheid en beleving in de Louisapolder-Oost te versterken en hierdoor boeren en burgers dichter bij elkaar te brengen.

Bekijk het korte videofilmpje van de bloeiende akkerrand aan de Wieldrechtse Zeedijk, hoek Dordrechtseweg (gemaakt door Peter Koster van AD Drechtsteden) op 30 augustus 2016.

Louisa- en Cannemanspolder (4)

     


        


Adresgegevens

Dordrechtseweg 100
3329 KW  Dordrecht
078-6180242

Stuur een e-mail

Contactpersonen

Jan Willemsens
078-6180242
Stuur een e-mail


  Ecologisch