Stadslandbouw Dordrecht

Aanbod ongebruikte gronden in Dordtse woonwijken

Op verschillende plekken in Dordrecht liggen stukken grond waar even niets mee gebeurt. Soms zijn er geen concrete plannen voor een ongebruikt stuk grond. Op andere locaties zijn er wel plannen, maar duurt het wat langer voordat ze kunnen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld bij grond voor woningbouw. Een aantal van die ongebruikte stukken gronden is nu beschikbaar voor tijdelijk gebruik.

De locaties in de wijken
Er zijn 10 locaties in Dordrecht aangewezen die een aantal jaren beschikbaar zijn. De plekken liggen verspreid in de woonwijken. Hier zijn aktiviteiten welkom die de woonomgeving mooier en leuker maken. Denk aan een buurt(moes)tuin, een natuurlijke speelplek voor kinderen of honden, een kunsttoepassing of een timmerdorp. Het mag natuurlijk ook iets anders zijn. Klik op de locatie om te zien waar en wanneer de grond beschikbaar is en voor hoe lang. 

Ideeën en vragen
Heb je een goed idee voor een bepaalde plek? Maak het zo concreet mogelijk en vertel het de gemeente Dordrecht. Je kunt je idee aanmelden via het speciale formulier.
Heb je wel een idee maar nog geen plek in gedachten? Ook dan kun je je aanmelden. 
Heb je vragen? Neem dan contact op met Irma Zanders (adviseur ongebruikte gronden van de gemeente Dordrecht), telefoon (078)-7707854 of mailadres ihh.zanders@dordrecht.nl. 
Het is de bedoeling dat je zelf je plan uitvoert. Zorg dus voor medestanders met wie je samen aan de slag gaat.

Inspiratie-bijeenkomst
De gemeente Dordrecht houdt op maandag 28 september een inspiratie-avond over het tijdelijk gebruik van 10 braakliggende terreintjes in Duurzaamheidscentrum Weizigt. Lees verder.

De 10 locaties:

De spelregels

Geld en vergunningen

Veel gestelde vragen
 

www.dordtseruimte.nl

 

      

 

 Naar het overzicht