Stadslandbouw Dordrecht

VoedselBos BuitenZinnig in Dordrecht maakt kans op ondersteuning door St. Specsavers Steunt

Stichting VoedselBos BuitenZinnig heeft zich aangemeld bij een actie van Stichting Specsavers Steunt. Zij steunen per vestiging (Specsavers Dordrecht) één goed doel per jaar. Wij vragen u om vanaf 14 november t/m maandag 12 december (het liefst dagelijks) te stemmen op ons project.

Als wij als VoedselBos BuitenZinnig de meeste stemmen mogen verzamelen, ontvangen we een jaar lang financiële steun van de Specsavers vestiging in Dordrecht.

 

 

 

 

 

STEM hier op VoedselBos BuitenZinnig. Herinner me dagelijks te stemmen. Reuze bedankt voor uw hulp voor realisering van ons voedselbos !.

Het goede doel met de
meeste stemmen uit de regio van de vestiging specsavers in Dordrecht is de 'winnaar'. Voor deze organisatie wordt een jaar lang gespaard.

 

Zo werkt het stemmen
Nadat u op de stembutton hierboven hebt geklikt, opent er een pop-up. Vul hier uw e-mailadres in, type de woorden die worden getoond in het beveiligingsveld en druk op stemmen.
Stemt u voor de eerste keer, dan ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Uw stem wordt pas verwerkt nadat u op de bevestigingslink heeft geklikt. Alle stemmen die u hierna uitbrengt op dit doel worden direct verwerkt, u ontvangt dan geen bevestigingsmail meer.  

Let op: het is mogelijk dat de bevestigings-email in uw spambox terecht komt. Om dit te voorkomen voegt u info@stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl  toe aan uw adresboek.

Wie zijn wij en wat is een VoedselBos?
Wij zijn Guido Wieringa (links op de foto), Hans van de Velde (boven), Oege Oevering (onder) en Paul Zuijdweg (rechts). Met ons vieren zijn wij het bestuur van de Stichting BuitenZinnig.

Wij zijn een enthousiaste groep en zijn begonnen met het maken van een VoedselBos op het Eiland van Dordrecht.

Wat is een VoedselBos?
Een VoedselBos is een heel gewoon bos, maar het heeft iets extra's omdat er eetbare planten in staan. Een bos groeit 'vanzelf', zonder dat mensen daar iets aan hoeven te doen. Mest geven, onderhouden of gif spuiten is allemaal niet nodig. Een bos kan vanzelf heel vruchtbaar worden. In een VoedselBos is veel eetbaars te vinden. Ook is er in een VoedselBos plaats voor heel veel leven. Vogels, insecten en andere dieren vinden er een plekje.

Stichting BuitenZinnig
Het doel van de stichting is het realiseren van een VoedselBos op het Eiland van Dordrecht. Dit doen we op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze met hulp van vrijwilligers: jong en oud, arm of rijk, man of vrouw, ziek of gezond. We gaan sociaal zwakkeren, jeugd en jongeren inzetten om mee te werken en te denken. Scholen gaan we ontvangen om informatie te geven over duurzaamheid en permacultuur.

Oproep voor vrijwilligers 
Vind je het leuk om ons te helpen? Elke hulp is welkom en we zijn blij met elk uurtje, dagdeel of dag. Er is geen speciale kennis voor nodig. Hier aanmelden als vrijwilliger.

Wij zoeken 
Heeft u planten die eetbaar zijn of planten met eetbare vruchten, noten of zaden? Laat het ons weten via ons e-mailadres info@stichtingbuitenzinnig.nl. Ook is het mogelijk om oud of ongebruikt (tuin)gereedschap aan ons te doneren. Een boom of struik doneren en deze in het VoedselBos planten is ook mogelijk. 

Graag tot ziens!

Stichting BuitenZinnig, Middelweg 11, Jeugddorp, Gebouw Royal Place, Dordrecht
Telefoon: 06-43637483 (Hans van de Velde)
info@stichtingbuitenzinnig.nl
www.stichtingbuitenzinnig.nl
Facebook VoedselBos BuitenZinnig 

 

Ik ben Paul Zuijdweg en penningmeester van de stichting. De reden dat ik van start wilde was dat ik mensen graag wil verbinden. Ik zie het ontwikkelen van het VoedselBos als een geweldig mooi middel om dit doel te bereiken.

Ik ben Paul Zuijdweg en penningmeester van de stichting. De reden dat ik van start wilde was dat ik mensen graag wil verbinden. Ik zie het ontwikkelen van het VoedselBos als een geweldig mooi middel om dit doel te bereiken. Ik ben 45 jaar oud, getrouwd en heb 5 kinderen. Naast de dagelijkse verzorging van mijn vrouw draag ik graag mijn steentje bij in het VoedselBos. Hierbij neem ik mijn kennis als microbioloog mee, alsmede mijn kennis en ervaring als kwaliteitsmedewerker in een levensmiddelenbedrijf. Toen Guido (een van de andere bestuursleden) een pitch hield, tijdens een bijeenkomst van Platform Duurzaamheid Dordrecht, over voedselbossen, was de samenwerking snel een feit. Permacultuur is volgens mij Dé manier om beter met onze wereld om te gaan. Daar wil ik me dan ook graag voor inzetten. We staan regelmatig op markten, waar we ons project promoten. We hebben hier al heel veel mensen gesproken. Zoveel mensen, zoveel meningen, maar niet één negatief! Dat sterkt me om dit project groot te gaan maken. Door de goede samenwerking met de gemeente Dordrecht en de vele geweldige vrijwilligers (nu al 24!) weet ik zeker dat dit gaat lukken. Als penningmeester wil ik u graag nog wijzen op het feit dat wij een ANBI status hebben, waardoor elke cent aftrekbaar is van de belasting (dus zonder drempel). Vragen hierover? Ik hoor het graag. (info@stichtingbuitenzinnig.nl)
 Naar het overzicht