Stadslandbouw Dordrecht

Wijkmoestuin Dubbeldam zoekt moestuinierders !

Waarom een wijkmoestuin? 
Op de eerste plaats om wijkbewoners de mogelijkheid te bieden op een leuke manier zelf groenten en kruiden te laten verbouwen op een natuurlijk wijze, zonder gifstoffen.
Het maakt mensen bewuster van gezonde voeding en zij maken hierdoor kennis met de natuur, het milieu en duurzaamheid. Het is géén volkstuincomplex! Het is een gezamelijke, biologische wijkmoestuin, bestemd voor en onderhouden door de wijkbewoners. Op de tweede plaats om een sociale reden.Deze wijkmoestuin brengt wijkbewoners bij elkaar wanneer we samen deze tuin gaan onderhouden.
De opbrengst van de oogst gaat naar de moestuinders zelf, maar daarnaast zal een deel van de oogst geschonken worden aan socialeinstanties als bijvoorbeeld de voedselbank.
 
De locatie:
Sinds kort is ons de mogelijkheid geboden op een deel van een bestaand terrein onze toekomstige wijkmoestuin in te gaan richten. Dit grondgebied moet daarvoor eerst nog wel door ons geschikt gemaakt worden. Het is gelegen beneden aan de Oudendijk, ter hoogte van de Provincialeweg.
 
Wij zoeken moestuinierders!
Enthousiaste mensen die deze tuin op willen gaan bouwen en mee willen gaan tuinieren. Leeftijd is niet belangrijk. En heb je moestuinervaring, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Er is veel werk te verrichten om deze tuin op te gaan bouwen. Bijvoorbeeld een overdekte zitplaats en composthoopbakken maken, grond geschikt maken, houtsnipperpaden aanleggen, en dergelijke...
We willen graag structuur in de organisatie van onze wijkmoestuin brengen en houden. Daarom willen we een bestuur oprichten of misschien zelfs wel een vereniging. En we denken aan iets op internet, om belangstellenden op de hoogte te houden, via een website, blog of facebookpagina.
Vandaar de vraag: Wie heeft er (voldoende) tijd, weet van aanpakken en wil meehelpen om deze moestuin mee op te gaan bouwen? Misschien wil je bestuurslid worden? Of wil gewoon graag mee gaan moestuinieren...?
 
Meld je aan:
Email: Leo.jabaaij@kpnmail.nl
Mobiel: 06 38376698


Naar het overzicht